Kamis, 26 Maret 2009

Nasihat Dari Masa Lalu

Le,

Kowe kuwi dudu sopo-sopo, cah wingi sore, ojo dumeh, lan ojo gumunan.
Kowe kuwi sejatine makhluke Gusti Pangeran. Eling-elingo kuwi sak umur kowe urip.
Nyuwuno, ndungaa, karo Gustimu.
Ojo njaluk saka manungsa liya.
Ojo keblinger karo dunya. Dunya kuwi setithik, akhirat kuwi ora ana batese.
Matura nuwun karo Gustimu.
Wis akeh sing didadekne kanggo kowe.
Maca shalawat sing akeh kanggo Kanjeng Nabimu.
Ojo wedhi karo liyane Gusti Pangeranmu. Ojo nganti kowe wedhi karo podho manungsane.
Le, uripmu kuwi sisan. Gawe uripmu ning kabecikan, ojo ala. Lak wis teko wektune, uripmu mari.

sebagai orang jawa, saya banyak menerima pelajaran falsafah kehidupan, baik dari keluarga ataupun orang lain... terima kasih untuk semua. Jazakumullah. 


Tidak ada komentar:

Posting Komentar